Kajakk på Nordfjorden

Velkommen til en stressfri dag, som lar deg nyte det fantastiske landskapet og det smaragdgrønne vannet lokalisert på Vestlandet, nærmere bestemt i Nordfjord! Nordfjorden er omringet av bratte fjell, fosser og isbreer. Fjorden ble skapt av isbreene, var dominert av vikingene og er nå en verdenskjent fjord som er verdt å besøke i løpet av din Norgesferie. Husk å bestille på forhånd, slik at du er sikret plass på turen.

Detaljer

Pris fra: 740 NOK per person inkludert alt utstyr
Sesong: mai – september
Minimum alder: 10 år (i følge med voksen/foresatt)
Deltakere må kunne svømme

Sikkerhetsopplæring blir gitt før start
Vanskelighetsgrad: Enkel

Varighet (to forskjellige alternativ):

- Inntil 2,5 timer totalt (ca. 2 timer på fjorden)

- Inntil 3,5 timer totalt (ca. 3 timer på fjorden)

Om kajakkpadling i Nordfjord

Denne turen er godt tilpasset nybegynnere, og ingen tidligere erfaring er nødvendig. Dette er en tur for deg som ønsker å prøve kajakkpadling for første gang, eller for deg som har padlet tidligere. Turen er akkurat lang nok i vakre omgivelser.


Vi starter fra Mølla Gjestehus, der bruker vi omtrent 30-45 minutter på å introdusere og klargjøre oss for resten av dagen ute i fjorden. Sikkerhet er viktig, og derfor går vi gjennom en instruksjon og sikkerhetsopplysning for å forberede deg på turen. Vi vil også sørge for at alle vet hva de skal gjøre hvis en kantring skulle oppstå.


Vi tar en gjennomgang av alt utstyr; kajakk, padleåre, padlevest og spruttrekk - som også er inkludert. Etter introduksjon av riktig padleteknikk tar vi turen ut på Nordfjorden hvor vi guider deg gjennom landskapet og historien til Nordfjord/området.

Underveis på turen vil guiden formidle lokal historie-, natur- og kulturkunnskap. Dette er en tur for deg som ønsker å høre om Nordfjord sin historie, kultur og natur langs strandlinjen, samtidig som du slapper av og nyter landskapet. En tur i kajakk på den grønne fjorden, omringet av bratte fjell, fosser og er et minne for livet.

Godt å vite

- Vær oppmerksom på at mat ikke er inkludert.    
- Alt av utstyr som er nødvendig for kajakkpadling er inkludert.    
- Det vil alltid være en profesjonell guide med sikkerhets- og beredskapsutstyr til stede.
- Sikkerhetsgjennomgang og instruksjon blir gitt.

Selv om våre vanlige planlagte turer ikke er anstrengende, anbefaler vi at du tegner personlig reise- og medisinsk forsikring.

 

Hvis du er ute etter anstrengende eller krevende opplevelser må du være oppmerksom på at våre turer ikke er ment å være dette.

Anbefalt å ta med

- Matpakke og nok vann/drikke (i flasker) til hele turen. I tillegg er det lurt å ha med ekstra energi i form av snacks (sjokolade, nøtter eller lignende er alltid godt å ha i lommene).
- Egnede klær etter været. Vann- og vindtette klær er alltid viktig å medbringe.
- Caps/solhatt (eventuelt lue), solbriller og solkrem.
- Kamera anbefales å medbringe, men på eget ansvar. Ta gjerne med en vanntett pose/veske eller lignende om nødvendig.        
- En liten ryggsekk/bag/veske med ekstra klær (for eksempel fleece-/genser eller lignende)

Værendringer:
På grunn av muligheten for raskt skiftende værforhold, kan det være nødvendig å gjøre endringer i planlagte turer. I tilfelle turen din må planlegges en annen dag eller kanselleres på kort varsel, kan du velge mellom å bli med på den alternative turen eller kansellere bestillingen. I tilfelle værforholdene forverres underveis på turen, kan det være nødvendig å snu eller dra tilbake tidligere enn planlagt. Hvis dette skjer, vil ingen refusjon bli gitt.